• Carmell.no

Havregrøt - livets frokost

Oppdatert: 18. juni 2020

Jeg likte ikke havregrøt før jeg var 20 år, men har skjønt nå at jeg har valgt helt feil topping. Etter at jeg fikk en datter som elsker havregrøt har vi spist det omtrent daglig her hos oss. Noen tenker kanskje på havregrøt som litt kjedelig, men jeg kan love deg at havregrøt kan være skikkelig godt med den rette toppingen. I tillegg kan du gjøre den til en skikkelig næringsbombe med de rette knepene.

Havregryn inneholder jern, men for at kroppen skal kunne ta det opp er det lurt å bløtlegge havregrynene. Da blir næringsstoffene mer tilgjengelige for kroppen vår. Grynene inneholder fytinsyre, som for oss er ufordøyelig og gjør det vanskelig for opp å ta opp næringen i kornet, ved bløtlegging vil du redusere nivået av fytinsyre. Jeg legger havregrynene til bløt i vann kvelden før vi skap spise dem.


Jeg blander ofte inn eggeplomme og chiafrø i grøten når den er ferdig. Eggeplommen inneholder jod, proteiner, jern, magnesium og en rekke vitaminer. Chiafrø inneholder fiber, Omega 3-fett, proteiner, kalsium og antioksidanter.


Min favoritt topping på grøten er varme bær med en liten dæsj honning (kan ikke gis til barn under 1 år), i tillegg til å smake godt er mange bær fulle av C vitamin, som øker opptaket av jern fra havren.

Prikken over i-en er selvsagt mandelsmør. Det er ingen hemmelighet at jeg elsker mandelsmør og fint kan spise en skje eller to til mellommåltid. På toppen av grøten vil mandelsmør gi deg deilig umettet fett, kostfiber, kalsium, kalium, magnesium og E vitamin. Mandler er også en kilde til proteiner, folat og jern. Mandelsmøret vil bidra til å holde deg mett lenge og passer derfor perfekt til frokost.


Jeg synes det er ekstra gøy å vite hva maten gjør for oss og elsker å gi kroppen den næringen den trenger for en aktiv dag med barn.


36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

FÅ NYHETSBREV FRA OSS

  • Instagram
  • Facebook
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon