• Carmell.no

Mandelsmør - en favoritt på grøten

Oppdatert: 3. juni 2020

Vi elsker mandelsmør! Men i butikken koster en liten boks mandelsmør over 100kr, jeg ble derfor kjempeglad da jeg fant ut at mandelsmør er utrolig enkelt å lage selv, - men du trenger en god blender for å få det til.


For å lage mandelsmør trenger du egentlig bare mandler, men vi liker å blande inn litt havsalt og vaniljepulver.Så enkelt lager du mandelsmør:

200g mandler

en klype maldon salt

1/2 ts vaniljepulver


Varm opp ovnen til 140 grader. Legg mandlene utover et stekebrett og la dem stå i midten av ovnen i 10-15 minutter.

Hell mandlene over i blenderen og kjør på lav hastighet. Du må skrape mandlene ned fra sidene noen ganger. Mandelsmør kan ta alt fra 1 - 20 minutter å blende, så vær tålmodig.

Når smøret har blitt flytende tilsetter jeg salt og vaniljepulver og blender litt til.

Hell mandelsmøret over på en lufttett boks og det holder seg godt en stund i kjøleskapet.

Mandler har et høyt innhold av umettet fett, kostfiber, E vitamin, kalsium, kalium, magnesium, sink og fosfor. Mandler er også en kilde til proteiner, folat og jern. Å erstatte mettet fett med umettet fett bidrar til å opprettholde normalt kolesterolnivå i blodet. Kostfiber er bra for fornøyelsen, sink bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn, mens kalsium bidrar til å opprettholde normale knokler og tenner. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Protein bidrar til vekst i muskelmasse og folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelde, mens jern bidrar til normal transport av oksygen i kroppen.


Lurer du fortsatt på hvorfor både du og barna burde få i dere mandler?

Bare husk å ikke gi hele mandler til små barn, der det er fare for kvelning.


Barna her liker dadler fylt med mandelsmør, mens jeg elsker mandelsmør på havregrøten eller en skje eller 3 som mellommåltid. Noen ganger rører jeg også mandelsmøret inn i havregrøten for en god smak og konsistens og masse god næring til barna.
Steg - for - stegKilde: frukt.no

12 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

FÅ NYHETSBREV FRA OSS

  • Instagram
  • Facebook
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon