• Carmell.no

Drikkeflaske i stål eller plast?

Oppdatert: 4. nov. 2020

Alle har behov for å drikke vann i løpet av dagen. Drikkeflasker blir brukt til barnehage og skole, til trening, til tur og på jobben.

I jungelen av drikkeflasken kan det være vanskelig å vite hva du skal velge og hvorfor det ene er bedre enn det andre.


Vi i Carmell synes det aller viktigste er at vi ikke bruker engangsflasker, med tanke på miljøet. Personlig velger vi drikkeflaske i stål, da det er et bærekrafitg alternativ og vi får da en flaske vi kan bruke i mange år.Mange lurer på hvorfor de skal velge stål fremfor plast.

Det har vist seg at selv om plastflasker er produsert uten BPA, så kan teoretisk sett rester av plasten migrere ut i vannet, spesielt dersom flasken blir oppbevart ute på varme sommerdager.

Stålflasker er solide, kan brukes i mange år og holder drikken varm/kald i timesvis. Vi gjorde en test på Liewood sin drikkeflaske i Tyrkia i 40 grader i fjor sommer. Vi puttet 5 isbiter oppi flasken sammen med kaldt vann. Vi tok så med flasken ut i sola i 4-5 timer (uten å åpne den) og satt den så på kjøkkenbenken innendørs. Da vi åpnet flasken på kvelden før leggetid var det fortsatt 2 isbiter igjen i flasken. Så det er ingen tvil om at denne flasken holder på kulda. - Dette igjen gjør at vekstforholdene av bakterier i vannet blir dårligere.


Vi synes også munnstykket på flasken er viktig, da den ikke skal lekke i barnehagesekken, men også være enkel for barna å kunne åpne selv.

Tuten fra Liewood har, som mange har fått med seg, fått en forbedring. Tuten er god å drikke av (vi bruker den selv på kontoret) og den er lett for barna å åpne og lukke selv.


Se alle våre drikkeflakser her.


54 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

FÅ NYHETSBREV FRA OSS

  • Instagram
  • Facebook
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon