• Carmell.no

Skal du innrede barnerommet?

Oppdatert: juni 18

Her er våre tips til å innrede barnerommet på best måte.


Å innrede barnerommet skal være gøy, men det kan være noen praktiske ting som er lure å ha i bakhodet når du skal sette igang prosessen. Vi har pusset opp og innredet to barnerom, så her vil vi dele våre beste erfaringer og tips til hva du burde tenke på før du starter innredningen. Vi kommer til å ha fokus på dekorative, men praktiske løsninger.Bruk løsninger som vokser med barnet.


Her er det mange smarte løsninger som kan brukes for å slippe å måtte bytte ut store ting som møbler etter kort tid. Du har for eksempel senger i flere varianter som kan gjøres om fra babyseng til juniorseng, du har stellebord som kan gjøres om til kommoder og garderobeskap som kan brukes i åresvis.


Alle møblene vi fører har en god funksjon og kan brukes i maange år fremover.


Sebra sengener en bestselger. Den kan brukes fra barnet er nyfødt og opp til 6-7 års alder. Den kommer også i enjunior/voksenversjon som kan dras ut til 200 cm lengde.
Stellebordet fra Done by deer kan brukes med topp til stellematten. Når dere er ferdige med bleietiden kan du ta av toppen å bruke den som en kommode på barnerommet i mange år.

Stellebordet koster 3999kr og toppen koster 899kr. Du finner dem her.


Samme prinsippet gjelder for kommoden fra camcam, som kan brukes i lang tid etter bleietiden er over.


Dekor som enkelt kan flyttes eller fjernes


Vi har erfart at det beste å dekorere barnerommet med er de tingene som enkelt kan flyttes på eller tas bort. Barna vokser fort og du vil ha muligheten til å endre på barnerommet i takt med det.

Wallstickers er en super løsning for å dekorere en kjedelig vegg og det er et godt alternativ til tapet, de kan enkelt byttes ut i takt med at barnet vokser og interessene forandrer seg. Plakater er alltid fint å dekorere med og de kan flyttes eller byttes ut som du vil. Så har du diverse veggpynt som høydemålere, veggtepper, osv, som vil sette et personlig preg på barnerommet og er enkelt å ta vekk når barnet vokser fra det.Her ser du hvor mye plakater og walltiskers gjør med helheten i rommet og hvor enkelt det er å bytte ut elementene.


En enkel høydemåler kan f.eks gjøre om en kjedelig vegg til å bli dekorativ.


Gode oppbevaringsløsninger


Oppbevaringsløsninger er viktig på et barnerom. De skal ha oppbevaring til bittesmå legoklosser og de skal kunne oppbevare større leker og klær. Her spiller rommets størrelse inn. Har du et lite barnerom vil du kanskje ha løsninger der du kan stable ting oppå hverandre i høyden, har du stort rom vil du ha plass til kurver og andre oppbevaringsløsninger som en del av interiøret. Så her er det endel forskjellig å velge i.


Bilder av @mini.andme og @mievalsgaard


Oppbevaringskassene fra Ay-kasa kommer i tre forskjellige størrelser og kan brukes til alt fra perlesaker og hårspenner til kostymer og togbaner. De kan også stables i høyden og slås sammen når de ikke er i bruk. Kurvene er også fine for å få orden inni klesskapet.Oppbevaringskurvene i rotting fra Ferm Living er begge perfekte til oppbevaring av leker på barnerommet. De kommer i forskjellige størrelser og motiver og kan brukes som en del av interiøret.


Gulvtepper for et lunt preg på barnerommet


Gulvtepper gjør veldig mye med rommet, samtidig som de er gode for barna å sitte og leke på. Dette er også et element som er enkelt å bytte ut om du for eksempel skulle male rommet ved en senere anledning.


Gulvteppe skaper en lun stemning til barnerommet og kan brukes for å sette den lille prikken over i´en.


Belysning som passer barnets behov


På barnerommet vil det ofte være behov for flere løsninger når det kommer til lys. Først og fremt er det viktig med en god taklampe, så barnet får godt lys å leke i. Så kan det være et ønske med en dekorativ lampe som gir behagelig stemningsbeløyning i lesekroken eller over senga.

Nattlampe kan det være mange barn som trenger for å føle seg trygge når de skal sove, her er det lurt med en lampe som kan dimmes, så ikke lyset blir for sterkt. Til sist vil kanskje de større barna trenge leselampe på skrivepulten for å gjøre lekser eller til å sitte å tegne.

Dekorative vegglamper som er fine å ha over sengen eller i lesekroken, disse vil gjøre mye med interiøret og helheten i rommet.


Leker som en del av interiøret


Vi ser at veldig mange kjøper leker til barna lenge før de er store nok til å bruke dem, for å ha som dekor i interiøret. Her vil leken (som kan være dukkeseng, dukkevogn, tipi telt osv) være et dekorativt element frem til barnet kan bruke det. Det vil derfor være noe du har i lang tid.Håper du ble bittelitt klokere før du skal innrede barnerommet. Vi er selvsagt behjelpelige om du har spørsmål om produkter, sammensetning av produkter eller tips og råd. Send oss en mail på kundeservice@carmell.no så skal vi hjelpe deg så godt vi kan.


398 visninger

FÅ NYHETSBREV FRA OSS

  • Instagram
  • Facebook
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon